Vaasan näyttely tarkoitti kiireistä viikonloppua. Koko viikko ja oikeastaan edeltävä kuukausi menee näyttelyvalmisteluissa, jotta kaikki olisi mahdollisimman hyvin suunniteltua jo ennen viikonloppua. Perjantaina talkoot alkoivat viideltä Botnia-hallissa. Kolmensadan kissan näyttely tarkoitti, että tarvitsimme vain kolmasosan koko Botnia-hallista. Häkkien pystytys alkoi häkkipöytien kantamisella sisälle, sitten nostettiin pöydät jaloilleen, sen jälkeen pystytettiin häkkejä. Tämän jälkeen häkit imuroitiin ja desinfioitiin. Näiden operaatioiden jälkeen alkoi häkkien numerointi. Moni haluaa omat kissansa vieretysten vaikka ne olisi eri rotuakin tms, joten näyttelypäälliköllä on tässä iso homma järjestellä numerot niin, että kaikkien toiveet toteutuisivat mahdollisimman hyvin. Samaan aikaan osa porukkaa kokosi sihteeristöä sekä tuomareiden taukotilaa ja osa kuljetti tuomareita lentokentältä hotelliin. Tekemistä piisasi kaikille.

Saimme hallin valmiiksi yhdentoista maissa, sitten nukkumaan muutama tunti ja kuudelta ylös ja menoksi takaisin hallille. Meillä oli lauantaina mukana Misu (IC Saca’s Chiara Candida), Iitu (CH Saca’s Evey Peregrina), Lulu (CH S*Vox Bauers Cyrus X Power), Pixie debytoi ensimmäisessä näyttelyssään Suomessa eli Pixie Agnus*LT, ja myös ensi kertaa näyttelyssä oli Saca’s Jaecar Farren eli Simba. Iitu oli lauantaina Arja Martikaisella ja Iitu sai toisen CACIB-sertin. Lone Lund arvosteli sekä Lulun että Pixien, jotka molemmat kehräsivät tuomarille koko arvostelun ajan. Keräsivät siis kaikki pisteet kotiin!  Lulu sai CACIB-sertin ja Pixie EX1. Tuomarin parhaan valinnoissa Lulu veti pisimmän korren ja oli tuomarin paras aikuinen naaras.

 

Pixie Agnus*LT debytoi ensimmäisessä näyttelyssään Suomessa (Kuva: Lisen Julin)

Misu oli Jarmo Räihällä, joka antoi Misulle CAGCIB-sertin. Simba oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja sitä aluksi kovin jännitti, mutta päivän mittaan se rentoutui ja tuomarinpöydällä se esiintyi nätisti. Simbaa arvosteli Bjarne Wikström, jolla oli hollantilainen Grekor Bekker oppilaana. Wikström ihasteli Simban upeaa silmien väriä ja antoi Simballe EX1.

Näyttelyssä turistikissana esiintyi Kassu eli DK*Misling's Casanova. Kassu tuli valokuvaukseen, sillä näyttelyssä palveluitaan tarjosi ammattitaitoinen valokuvaaja Lisen Julin. Kassusta ja Simbasta otettiin ihana isä-poika valokuva.

DK*Misling's Casanova poikansa Saca's Jaecar Farrenin kanssa (Kuva: Lisen Julin)

Lauantai-iltana lähdimme vielä tuomareiden kanssa illalliselle ja loppuiltakin meni kissoista jutellessa. Aika menee siivillä kun saa puhua omasta rakkaasta harrastukseen muiden samanhenkisten kanssa.

Sunnuntaiaamu koitti jälleen muutaman tunnin yöunien jälkeen ja mukaan lähti Misu, Iitu, Pixie ja Lulu edellispäiväisestä porukasta ja uusina mukaan tuli kollipojat Dio (Saca’s Beo Palladium) ja Elmeri (Flamenco Sweet Teddy*CZ). Dio esiintyi aivan mielettömän upeasti Arja Martikaisen pöydällä ja tuomari antoikin Diolle viimeisen sertin Champion-titteliä varten.

CH Saca's Beo Palladium (Kuva: Avi Studio)

Elmeri oli Bjarne Wikströmillä arvosteltavana ja Elmeri sain maininnan upeasta silmienväristään. Wikström antoi Elmerille CAC-sertin ja näin ollen Elmerikin valmistui Championiksi.

 

CH Flamenco Sweet Teddy*CZ (Kuva: Lisen Julin)

Tytöt eli Lulu ja Pixie olivat Arja Martikaisella arvosteltavana. Sama käytös jatkui kuin edellisenä päivänä eli molemmat tytöt kehräsivät moottorit täysillä tuomarille. Lulu sai viimeisen CACIB-sertin ja valmistui International Championiksi. Pixie oli tuomarin mielestä erittäin harmoninen kokonaisuus ja niin kutsu kävi tuomarin parhaan valintaan, jossa Pixie valittiin tuomarin parhaaksi pennuksi! Iitu oli Jarmo Räihällä, joka totesi Iitun turkin olevan todella kaunis ja laineikas, jalkojen korkeat ja muutenkin kropan olevan hyvin elegantti ja näillä kommenteilla Iitu sai viimeisen CACIB-sertin, joka tarkoitti myös uutta titteliä eli International Championia.

IC Saca's Evey Peregrina (Kuva: Tessa)

Misu oli Arja Martikaisella, joka oli hyvin ihastunut Misun upeaan eleganttiin vartaloon ja erinomaiseen turkkiin. Misu sai CAGCIB-sertin ja oli tiukassa kisassa myös tuomarin paras aikuinen naaras!

Saimme näyttelyn päättymään neljään mennessä ja sitten alkoi näyttelyn purkaminen eli häkkien kasaaminen, pöytien kantaminen häkkeineen takaisin konttiin, tilojen siivoaminen ja tavaroiden pakkaaminen. Tätä työtä sitten jatkui iltaseitsemään saakka, jonka jälkeen uupuneina lähdimme kotiin. Olo oli kaikkensa antanut!

Viikonloppu oli suuri voimainponnistus pienelle, mutta pippuriselle talkooväelle. Tuntui kuitenkin, että näytteilleasettajat ja tuomarit olivat erittäin tyytyväisiä järjestelyihin, joten uskoakseni onnistuimme luomaan hienon näyttelyn. Omalta osaltamme oli erittäin mukavaa saada titteleitä kissoille eli onnea kolleillemme Diolle ja Elmerille CH-tittelistä ja Lululle sekä Iitulle onnea International Champion –tittelistä. Ja ainahan se on mukavaa kun kissa on paneelissa vaikkei sitä hohdokkainta palkintoa tällä kertaa tullutkaan.

Ensi viikolla näyttelyt jatkuvat Tampereen suunnassa eli olemme PIROK:issa Pixien, Iitun, Misun ja Lulun kanssa. Pixie siirtyy nuorten luokkaan ja loput leidit kisaavat jo luokassa 5. PIROK:issa on myös siitosluokka ihanaisella Robinillamme eli SC DK*Blytt Ducatilla. Nähdään siis Tampereella!