Uumajan matkamme alkoi perjantaiaamuna klo 7.30 kun starttasimme kohti satamaa ja RG linea. Autokaistalla oli muitakin kissaihmisiä näyttelyyn menossa ja laivamatka sujui rattoisasti rupatellen - mistäpä muustakaan kuin kissoista!

Uumajasta olimme varanneet First campistä mökin ja se oli oikein passeli yöpymispaikka. Vieroitusoireita meinasi aiheuttaa wi-fin puuttuminen mutta ihmeesti sitä pystyi viikonlopun elämään ilman internettiä.

Lauantaiaamuna lähdimme kohti Umeå areenaa, joka oli oikein sopivan kokoinen kissamäärään nähden. Ei ollut liikaa tungosta ja kahvion tarjonta oli edullinen. Mikä parasta, oli ihana nähdä vanhoja ystäviämme Bodilia ja Johania Vox Bauers -kissalasta sekä Carinaa Curly Line -kissalasta. Paikalla oli myös Lulun sisko eli Vox Bauers Cardas Audio, joka oli ensimmäistä kertaa kissanäyttelyssä ja sai CAC-sertin.

Lauantaina Iitu (CH Saca's Evey Peregrina) ja Misu (IC Saca's Chiara Candida) olivat molemmat Marie Westerlundilla. Iitulla oli kilpailija samassa väriryhmässä ja tiukassa kisassa Iitu voitti CAC-sertin ja valmistui Championiksi, lisäksi Iitu oli värin paras. Misu puolestaan sai viimeisen CACIB-sertin ja valmistui International Championiksi. Tytöt kisasivat toisiaan vastaan tuomarin parhaan valinnoissa, jossa Iitu veti pisimmän korren ja matka jatkui paneeliin.

Iitu TP-valinnoissa

Lululla (CH S*Vox Bauers Cyrus X Power) oli myös sertikilpailu. Tiukassa kisassa Sirpa Lindelöf antoi sertin kuitenkin Lululle ja Lulukin valmistui Championiksi.

Iitu paneelissa

Sunnuntaina Misu oli Sirpa Lindelöfillä, joka piti kovasti Misusta ja sen siroudesta. Lindelöf antoi Misulle CAGCIB-sertin ja kutsui TP-valintoihin, jossa Misu voitti! Misun matka jatkui paneeliin.

Misu arvostelussa

Iitu ja Lulu olivat Glenn Sjöbomilla. Glennin tapana on kertoa yleisölle rodusta ja standardista. Lulu oli tietenkin ensimmäinen Cornish rex pöydällä joten saimmekin sitten olla esillä melkoisen pitkään kun tuomari kävi rotua läpi standardimuutoksista lähtien. Lulua tämä ei haitannut, Lulu käyskenteli kaikessa rauhassa pöydällä ja yleisvaikutelmaksi Lulu saikin super temperament. Sjöbom yksinkertaisesti rakastui Lulun upeisiin korviin ja pään muotoon, Sjöbom kutsui Lulun TP-valintoihin. Iitu puolestaan sai melkoisia ylistyksiä Sjöbomilta, niin vartaloon, päähän kuin turkkiinkin liittyen. Iitu oli jälleen myös värin paras, tämä oli Iitun seitsemäs värin paras tulos puolen vuoden aikana!

Lulu arvostelussa

TP-valinnoissa oli Lulun lisäksi viisi upeaa naarasta,  mutta mitä ilmeisimmin Lulu vei korvan mitalla voiton muista, sillä Lulu oli tuomarin paras aikuinen naaras! Paneelissa ei tullut menestystä, mutta silti oli hieno viikonloppu kaiken kaikkiaan!

Misu poseeraa näyttelyhäkissä

Saimme viikonlopulta enemmän kuin toivoimme, sillä lähdimme hakemaan tytöille sertejä, niin lisäksi tuli niin tuomarin- kuin värin parhaitakin kotiin viemisiksi! Ainoa ikävä puoli on se, ettei Uumajasta lähde sunnuntaina iltalaivaa, joten jäimme vielä yhdeksi yöksi. Oli kuitenkin luksusta nukkua vielä yksi yö mökissä ja lähteä virkeänä aamulla kohti satamaa ja neljän tunnin laivamatkaa, joka jälleen kerran meni mukavassa seurassa oikein nopeasti - tällä kertaa näyttelyistä jutellen! Erittäin positiivista oli sekin, että laiva oli ajoissa ja satamaan saavuttuamme olimme vartissa kotona. Tämä on näinkin pohjoisessa asuvalle ihmeellistä, sillä yleensä Suomen kamaralle saavuttaessa on saanut lähteä ajamaan 400km kotiin rättiväsyneenä.

Lulu ja sen tuomarin paras mitali

Uumajan näyttely oli oikein leppoisa ja sopivan kokoinen. Aloimme jo suunnitella syksylle samanlaista reissua, saa nähdä millaisella kokoonpanolla lähdemme!

Kuvat: K. Rintapää