Saca's kissalan väki on reissannut kuluneen kuukauden aikana Tsekissä, Tanskassa, Ruotsissa ja vielä viime viikonloppuna Virossa. Tallinnassa oli kansainvälinen kissanäyttely, jonne matkasimme Mikin "GIP, GIC Saca's Famous Fellow" palvelusväen kanssa. Mukana oli Mikin lisäksi sen lapsenlapset Dio "Saca's Beo Palladium" ja Misu "Saca's Chiara Candida".

Kirjautuessamme hotelliin perjantaina respasta tiedusteltiin voisimmekohan mitenkään ottaa vastaan hotellin saunallista sviittiä merinäköalalla... Jotenkin kykenimme tarjouksen ottamaan vastaan, olihan 59 neliöisessä sviitissä kissoillakin tilaa juosta!  Täytyy myöntää, että oli erittäin luksusta päästä saunomaan päivän päätteeksi ja nauttia juomat hämärtyvässä illassa ihanalla terassilla, josta oli upeaa ihailla ohiajavia purjeveneitä.

Tallinnaan oli kuitenkin lähdetty kissanäyttelyyn joten sviitin ihastelusta lähdimme lauantaiaamuna kohti Kristiine Spordihallia. Tällä kertaa olimme matkassa omalla autolla ja gps:n avulla saavuimme ongelmitta perille. Eläinlääkärijono mateli hitaasti, sillä ko. eläinlääkäri tarkasti kaikilta kissoilta mikrosirut ja vieläpä vertasi numeroa passiin. Lopulta kuitenkin selvisimme näyttelyhalliin saakka.

Dio oli Marianne Kuipers-Kossenilla, joka ihasteli Dion upeaa turkkia ja korkeita jalkoja. Niinpä tuomarin parhaan valinnoissa Dio veti pisimmän korren ja pääsi paneeliin. Paneelissa ei Dion saamat äänet kuitenkaan riittäneet voittoon saakka. Misu ja Mikki olivat Vladimir Isakovilla, joka antoi Misulle EX1:n ja Mikille CAPS-sertin. Arvosteluseteleitä hakiessamme hieman hymyilytti, sillä Mikki oli valmistunut Eurooppa Premioriksi. Tämä oli hieman hassua, sillä ko. titteliä ei ole enää vuosiin ollut käytössä ja toisekseen Mikki ei edes oikeasti valmistunut. Niinpä kohti sihteeristöä selvittämään asiaa. Pitkällisen selittämisen jälkeen Mikki sai oikeanlaisen diplomin, jossa oli pelkkä serti.

Misu (Kuva: Jelena K.)

Dio (Kuva: Jelena K.)

Sunnuntaina tunnelma lämpeni hallissa, siellä oli heti aamusta alkaen todella lämmin. Sunnuntaina Dio oli Vladimir Isakovilla, jonka mielestä Dio oli erittäin komea nuorimies. Isakov antoi Diolle EX1. Misu ja Mikki olivat Jarmo Räihällä, joka antoi Misulle EX1:n ja Mikille kymmenennen CAPS-sertin. Mikki on siis enää yhtä vaille Supreme Premior, toivottavasti saamme juhlistaa Mikin valmistumista oman yhdistyksemme näyttelyssä Kokkolassa!  

Laiva oli satamassa puoli kahdeksalta ja lähdimme sitten paahtamaan kotia kohti. Kotiin pääsimme rättiväsyneinä yhden aikaan. Pohdiskelimme josko Saca's kissalan väki on nyt reissannut ulkomailla tarpeeksi tälle vuotta, loppuvuodeksi riittänee Suomi.