Vuosi alkaa edetä loppuaan kohti ja on tullut aika tehdä yhteenvetoa kuluneen vuoden saldosta.

Kantanaaraamme GIC Seer’s Jacaranda, DM osallistui kuluvana vuonna kolmeen siitosluokkaan yhteispistemäärällä 290. Tämä pistemäärä tuotti Cornish rexien siitoslistalla toiseksi parhaan siitosnaaraan tuloksen! Lämmin kiitos Caran jälkeläisille ja heidän palveluväelleen, ilman teitä siitosluokka ei olisi toteutunut! Cara sai kesällä myös Kissaliiton myöntämän Distinguished Merit –arvonimen jälkeläistensä hienon näyttelymenestyksen perusteella.
GIC Seer’s Jacaranda, DM (Kuva: Petri Määttänen)
Toinen kantanaaraamme Sade eli SC Clavinova Sade Serenada niitti mainetta ja kunniaa palatessaan kolmen vuoden näyttelytauolta estradeille. Sadea arvosteli ensimmäisessä tauon jälkeisessä näyttelyssä Raymond Saetre, joka julisti Saden olevan kaikkea sitä mitä hän ikinä voisi birmalta toivoa! Sade kilpaili kevättalven ja kesän aikana saaden sertit joka näyttelystä ja ollen kuusi kertaa tuomarin paras aikuinen naaras sekä kuusi kertaa värin paras. Sade saavutti korkeimman mahdollisen Supreme Champion –tittelin Jämsässä ja sitä palvelusväki juhlisti kuohuviinein! Sade on tälläkin hetkellä aivan mielettömän upeassa turkissa, joten saa nähdä palaako Sade vielä jossain vaiheessa keräämään kunniamainintoja.
SC Clavinova Sade Serenada (Kuva: Tessa)
Näyttelytähtenä on loistanut myös ihastuttava suklaakollimme Tanskasta eli SC DK*Blytt Ducati. Robin oli 17 kertaa värin paras ja 12 kertaa tuomarin paras aikuinen uros. Robin saavutti Turussa korkeimman mahdollisen Supreme Champion –tittelin ja pyörähtihän Robin myös CFA-näyttelyssä pärjäten sielläkin hienosti! Cornish rexien ranking-listalla Robin saavutti toiseksi parhaan aikuisen uroksen sijan, upeaa! Nyt Robinista on tulossa iskä sekä Angelfall’s kissalan pennuille että tammikuussa tuleville pikkuisille Saca’s pennuille!
 SC DK*Blytt Ducati (Kuva: Tessa)
Näyttelyissä esiintyivät seuraavat Saca’s kasvatit:
GIP, GIC Saca’s Famous Fellow valmistui Jämsässä Grand International Premioriksi! Cornish rexien kastraattien ranking-listassa Mikki sijoittui 11. sijalle. Lisäksi Mikki osallistui siitosluokkaan ja tämä tuotti Cornish rexien ranking-listalla Mikille toiseksi parhaan siitosuroksen sijan, kiitokset Mikin jälkikasvulle! Mikin tyttäristä Lubavan Avdot’ia valmistui Tallinnassa International Championiksi ollen samalla tuomarin paras. Mikin sininen upea tytär Raija eli IC Pikkupirun Salve Mea valmistui kuluvanana vuonna International Champion –tittelin ja saavutti ranking-listalla upeasti ainoastaan seitsemällä tuloksellaan neljänneksi parhaan aikuisen naaraan sijan, upeaa Raija! Raija on lisäksi osallistunut myös Tica ja CFA-näyttelyihin, joista molemmista Raijalla on titteli. Raijan sisko Viola eli CH Pikkupirun Mass Destruction on rankingissa 10. paras naaras ja yhtä sertiä vaille International Champion, hienoa!
GIP, GIC Saca’s Famous Fellow (Kuva: K. Rintapää)
IC Lubavan Avdot’ia (Kuva: K. Rintapää)
CH Pikkupirun Mass Destruction 
IC Pikkupirun Salve Mea  (Kuva: Jelena)
GIP Saca’s New Wolrd Order, joka valmistui Seinäjoella Grand International Premioriksi! Cornish rexien kastraattien ranking-listassa Leo sijoittui 13. sijalle.
GIP Saca’s New Wolrd Order (Kuva: Tessa)
IC Saca’s Lady La Favorite valmistui helmikuussa Tallinnassa International Championiksi. Milalla oli kesällä pentue ja nyt Mila viettää leppoisia kastraattipäiviä.
IC Saca’s Lady La Favorite (Kuva: K. Rintapää)
IC Saca's Pearly Miss VoxBauer asustaa nykyisin Ruotsissa ja on siellä niittänyt hienosti näyttelymenestystä. Pearly valmistui kesällä International Championiksi.
IC Saca's Pearly Miss VoxBauer (Kuva: B. Filipsson)
IP Saca’s Dallon of Daylight, joka valmistui Tallinnassa International Premioriksi. Cornish rexien kastraattien ranking-listassa Veeti sijoittui 14. sijalle.
Saca’s Excelsior Excellence sai CAP-sertin Seinäjoella. Calvinin poika Metsäkansan Gordo valmistui Tallinnassa International Premioriksi. Cornish rexien kastraattien ranking-listassa Gordo sijoittui 10. sijalle.
Saca’s Qian Chantal, ihana pikkurinsessamme sai siitosluvan Tampereella.
Saca’s Qian Chantal (Kuva: K. Rintapää)
Saca’s Rosser Bronzite, komea suklaakollimme sai Oulussa siitosluvan.
Upea Tanskan lilatabbynaamiokollimme DK*Misling's Casanova sai keväällä aikuisten luokassa sertin ja täten naimaluvan. Kassulla on tällä hetkellä ollut 1 pentue ja odottelemme kuulumisia olisiko pari pentuetta tulon päällä.
DK*Misling's Casanova (Kuva: K. Rintapää)
Kesäisistä rex-pennuista näyttelyissä ehtivät käydä:
Saca’s Word of Wisdom, Saca’s Veda Verdant ja Saca’s Tribal Art, joka ranking-listassa ehti nousta sijalle 11 viidellä tuloksellaan.
Saca’s Veda Verdant (Kuva: Pekka Savolainen)
Saca’s Tribal Art (Kuva: Heikki Siltala)
Lisäksi kissalamme historian ensimmäisen kerran meillä pari kertaa kasvattajaluokka, johon osallistuimme enemmän osallistumisen ilosta kuin voittamisen tahdosta. Kasvattajaluokka kuitenkin lämmittää mieltä, sillä ei ole hirveän helppoa saada samaan näyttelyyn viittä kasvattia varsinkin kun kasvatamme kahden eri kategorian kissoja.
Yhteenvetona kuluvasta vuodesta voisi sanoa, että menoa ja vilskettä on riittänyt. Näyttelyt on tullut kierrettyä Oulusta Helsinkiin ja Tallinnaan, Kuopiosta Seinäjoelle. 19 näyttelypäivää on kierretty maita ja mantuja. Tuhansia ja tuhansia kilometrejä! Lisäksi käväisimme maaliskuussa astuttamassa Milan Malmössä, mutta kukapa näitä kilometrejä jaksaa laskea. Lisäksi toimimme aktiivisesti Pohjanmaan kissayhdistyksessä ja pienen pieni yhdistyksemme pakersi kaksi kansainvälistä näyttelyä kokoon kuluneena vuonna. Toimimme molemmat myös yhdistyksen hallituksessa, Kirsi rahastonhoitajana ja vielä kolmisen viikkoa varapuheenjohtajanakin, Mika hoitaa yhdistyksen tiedotuksen ja jäsenrekisteriasiat. Voinee siis sanoa, ettei kauheasti ole vapaa-ajan ongelmia, kissatouhut ovat vieneet meidät täysin mukanaan!
Kasvatuspuolella meillä oli kuluvana vuonna yksi rex-pentue ja yksi birmapentue. Kaikki pennut saivat mitä ihanimmat kodit ympäri Suomea. Seuraavia pentuja odotellaan syntyväksi tammikuussa!
Rex-pentue vm. 2010 (Kuva: K. Rintapää)
Birmapentue vm. 2010 (Kuva: K. Rintapää)
Saca’s kissala haluaa toivottaa kaikille kasvateille, niiden palvelusväelle, näyttelykavereille, yhteistyökissaloille ja kaikille ystäville ja tuttaville oikein lämmintä joulua, jatketaan yhteistyötä myös ensi vuonna!