Kuopion näyttely meni mukavasti. Lähdimme matkaan jo perjantaiaamuna. Matkaan meni vain (!) vajaa viitisen tuntia, olimme ajatelleet pidempääkin aikaa. Olimme vuokranneet mökin Maaningalta ja se olikin oikein miellyttävä mökki saunoineen. Lauantaina Milalla (Saca’s Lady La Favorite) ja Avalla (Lubavan Avdot’ia) oli tuomarina Irek Pruchniak. Mila sai viimeisen CAC-sertin ja valmistui Championiksi. Avakin sai toisen CAC-sertinsä. Molemmat kissat kutsuttiin TP-valintoihin mukaan, mutta enempää menestystä ei herunut.

Mila Irek Pruchniakin arvosteltavana (Kuvat: Markus Wikström)

Ava (Kuvat: Markus Wikström)

Ava tuomarin ihailtavana. (Kuva: Heikki Siltala)

Kassulla (Misling’s Casanova) oli tuomarina Henry Hornell, joka ihasteli Kassun kaunista silmienväriä ja upeaa turkkia. Kassu sai EX1.

Hornell tuomaroimassa Kassua. (Kuva: K. Rintapää)

Näyttelyssä oli mukana myös Caran poika Veeti (Saca’s Dallon of Daylight). Veeti on komea ja näyttävä kolli, joka asustelee kahden itämaisen kanssa. Veetillä oli sertikilpailu ja serti ei tällä kertaa osunut kohdalle.

Veeti tuomarin pöydällä. (Kuvat: K. Rintapää)

Sunnuntaina kaikki kissamme olivat tietenkin samaan aikaan tuomarilla ja tuomarit olivat raviradan eri kerroksissa. Mahdoton yhtälö siis. Vaikka juoksin Avan kanssa heti arvostelun jälkeen alakertaan, oli assistentti jo vienyt Kassun tuomarille (Kiitos Tiina!). Martin Sanda tykkäsi Kassusta kovasti, piti erityisesti Kassun isosta koosta, vahvasta leuasta ja upeasta turkista. Kassu sai jälleen EX1. TP-valinnoissa tiukassa kisassa voitti kuitenkin norjalainen metsäkissa. Ava valmistui Championiksi Jurgita Gustatienen toimesta. Ava-karvasalamalla oli vauhti päällä ennen arvostelua, mutta tuomarin pöydällä neito istui kuin tatti. Tuomari ihasteli Avan tiheää turkkia ja kauniita laineita.

Ava esiintyy (Kuva: Heikki Siltala)

 

Milan tuomaroi Marie Westerlund, joka antoi Milalle ensimmäisen CACIB-sertin. Westerlund kehui Milan pitkiä jalkoja ja pitkää häntää. (Kuva: Heikki Siltala)

Kassu istuskelemassa katsomossa. (Kuva: K. Rintapää)
 
Näyttely oli mukavan rento, oman haasteensa toi ravirata, jossa arvostelut olivat eri kerroksissa. Hyvin siitä selvisi, ellei nyt sunnuntaina olisi kaikki kissat olleet samaan aikaan eri tuomareilla…  Kotiin pääsimme lähtemään neljän jälkeen ja kotona olimme kymmenen maissa. Rättipuhkipoikkiväsyneenä sunnuntai-iltana mietimme, onko tässä touhussa mitään järkeä, mutta jo maanantaiaamuna innolla aloimme odottaa tulevaa viikonloppua, eli starttaamme perjantaina kohti Turkua. Turussa debytoi suklaasuloisuutemme Robin. Kassuhan on jo näyttelykonkari, takana kolmet näyttelyt. :-)

*****

SHORTLY IN ENGLISH

On Saturday Cornish rex Mila (Saca's Lady La Favorite) got final CAC-certificate and became Champion. On Sunday she got CACIB-certificate.

Cornish rex Ava (Lubavan Avdot'ia) got in both days CAC-certificate and became Champion on Sunday.'s

Cornish rex Veeti (Saca's Dallon of Daylight) EX2.

Sacred Birman Kassu (Misling's Casanova) attended group 12 (kittens 3-6 months) and got EX1 in both days.